De Peugeot 205 GTI heeft sinds zijn introductie vele harten sneller doen kloppen. Met zijn toen al sportieve karakter, dat werd gevormd door zijn krachtige motor en geweldige chassis heeft de 205 GTI een ereplaats behaald onder dé sportieve hatchbacks van de jaren 80 en 90!
Nu, ruim 34 jaar na zijn introductie zijn er nog steeds vele trotse bezitters van deze iconische Peugeot 205 GTI. De waarde van deze auto is de afgelopen jaren dan ook flink gestegen. Echte liefhebbers en verzamelaars weten dat een origineel exemplaar dan ook het meest waardevolle exemplaar is. Vele exemplaren zijn in de jaren 90, door zijn toen relatief lage aanschafprijs niet altijd even netjes behandeld, Zo zijn er veel beland in de race-en rallywereld, veel verbouwd en aangepast in de ''Tuning" wereld en grote aantallen op autokerkhoven beland door jonge bestuurders die de kracht en snelheid van deze 205 GTI flink onderschatten, 

 

 

 

Bij Boogert Competition Automobile, bent u met uw Peugeot 205 op hét juiste adres als het gaat om:
-Reparatie en onderhoud
-Het in originele staat terugbrengen
-Revisie van motor, versnellingsbak en achterwielophanging
-Laswerkzaamheden aan de carrosserie
-Complete restauratie van de gehele auto

Door de grote passie voor de Peugeot 205 GTI, is het nastreven van 100%
originaliteit een feit.
Er worden momenteel weer een groot aantal specifieke originele onderdelen door Peugeot gereproduceerd, waardoor uw 205 in zijn authentieke staat kan worden teruggebracht of kan blijven.
Alle overige, niet meer leverbare onderdelen kunnen worden gerestaureerd of worden gereproduceerd. Alle metalen onderdelen,
bouten, moeren, ringen, etc. worden gestraald en vervolgens behandeld naar wens dmv galvaniseren of passiveren.

In het hoofdstuk projecten, staan fotoalbums van de reeds gerestaureerde auto's en van de exemplaren welke nu gerestaureerd worden.